Kapsel
Kapsel Płeć: PiesWiek: 10 lat 2 miesiąceRasa: MieszanaUmaszczenie: Czarne podpalaneSierść: GładkaStatus: Gotowy do adopcjiSterylizacja/Kastracja: Tak
Stan zdrowia:

Zdrowy.

Opis:

Kapsel, kundelek w typie gończego słowackiego, o krótkiej, gęstej, lśniącej sierści. Umaszczenie czarne podpalane, jest średniej wielkości, sięga pod kolano. Jest zdrowy, wykastrowany, zaszczepiony.

Pies, który został uratowany przez naszą fundację wraz z dziesiątką innych zwierząt z psiego piekła, podczas akcji ratunkowej w schronisku w Radysach.

Po bliższym poznaniu jest wesołym i energicznym psiskiem, chętnym do zabawy i integracji z człowiekiem. Lubi głaskanie i smakołyki, co pomaga mu być pojętnym uczniem, zna podstawowe komendy (do mnie, siad, łapa), ponadto aportuje. Często domaga się pieszczot i przyjaźnie wskakuje łapami na człowieka. Niestety z powodu złych doświadczeń ma też swoje problemy... Kapsel przejawia zachowania obsesyjno-kompulsywne (gonienie ogona oraz autoagresja w postaci atakowania własnej łapy). Tuż po przyjeździe z osławionego schroniska miał jeden agresywny epizod skierowany w stronę osoby zakładającej mu szelki, prawdopodobnie był to wynik nieumiejętnego podejścia do zwierzaka, lub szoku w jakim pies był. Nie lubi zakładania smyczy, szelek oraz chodzenia na smyczy, temat do wypracowania ze specjalistą. Kapsel powinien trafić do opiekuna z doświadczeniem z podobnymi przypadkami. Idealny dom dla niego to dom z ogrodem. Nie znamy jego stosunku do innych psów, dzieci i kotów.

Aktualnie mieszka w hoteliku dla psów w Głogoczowie.

Kontakt w sprawie adopcj: Kasia, tel. 782 717 771 (pn-pt 9.00 - 18.00, jeśli nie odbieram proszę o sms z imieniem psa, oddzwonię).
Jeśli nie możesz wziąć Kapsla do siebie pomóż go nakarmić i adoptuj wirtualnie: ZOBACZ JAK
Galeria:

Wesprzyj działalność Fundacji!

Wspieram co miesiąc:

Wspieram / Siepomaga

Wspieram jednorazowo. Wybierz kwotę wsparcia: