Zajęcia edukacyjne w SP w Pogwizdowie

Blisko stu uczniów Szkoła Podstawowa im. Księstwa Cieszyńskiego w Pogwizdowie miało okazję uczestniczyć w zeszłym tygodniu w zajęciach edukacyjnych, dotyczących tematów bezdomności zwierząt domowych oraz pierwszego kontaktu z takimi zwierzakami ?‍??‍?

Lekcje przeprowadzili nasi wolontariusze w towarzystwie Chanel - naszej nowej pomocniczki ??. Ta około 4-letnia sunia w typie huskiego, trafiła do wrocławskiego schroniska jako niespełna roczny szczeniak, razem ze swoim bratem. Na szczęście szybko została adoptowana. Niestety większość psów i kotów w schroniskach nie ma tyle szczęścia co Chanel... ? Spędzają w takich miejscach wiele lat. Nie raz żyją w schroniskowych boksach do końca swoich dni... ?

By ta smutna tendencja mogła powoli zmieniać się na lepsze dla bezdomniaków, stawiamy na pracę u podstaw! ? Świadomość problemu oraz wpajanie hasła "Nie kupuj, adoptuj" powinno na stałe zagościć w programach edukacyjnych najmłodszych!

Edukacja humanitarna dzieci i młodzieży jest niezwykle istotnym punktem w naszych działaniach. Wzamian za zorganizowanie zbiórki nakrętek, karm czy darów możemy przeprowadzić takie zajęcia w Waszej placówce.

Jeśli Twoja szkoła jest zainteresowana lekcjami z udziałem naszych wolontariuszy w towarzystwie pieska, piszcie do nas na e-mail: edukacja@fundacjalepszyswiat.pl

Nakręć się na pomoc zwierzakom!!!

• sdf
  • sd
  • d
  • s