Kena szuka domu tymczasowego lub stałego!

Kena jest zabezpieczona tymczasowo u naszej wolontariuszki!

Kena to kotka około 7-8 miesięczna. Jest bardzo przyjazna, najchętniej cały czas spędzałaby z człowiekiem - lubi się dużo przytulać i najchętniej spałaby tylko na kolanach lub zaraz obok ludzi. Dobrze znosi obecność innych kotów, nie jest agresywna, ale jednocześnie musi minąć więcej czasu aby zaufała innemu zwierzęciu, tak, żeby na przykład spać zaraz koło niego. Posiada charakterystyczne białe „skarpetki” i duże łapki. ?

Przed przybyciem do domu tymczasowego najprawdopodobniej była kotem bezdomnym. Mimo tego od samego początku nie ma problemu jeśli chodzi o korzystanie z kuwety. Chętnie bawi się wszelakimi zabawkami, choć niektóre zbyt mocno pobudzają jej instynkty łowieckie - stąd też lepiej nie wybierać wędek które jednocześnie mają na sobie pióra i pobłyskujące elementy.

Kena jest odrobaczona, zaszczepiona przeciw wściekliźnie i zachipowana, testy na FeLV i FIV ma negatywne. W momencie kiedy przyjechała do domu tymczasowego była wychudzona oraz miała lekki koci katar. Cały czas chętnie je i przybiera na wadze. Do tej pory czasem zdarza jej się trochę kichać.

☝️ Dla domu tymczasowego zapewniamy wszystkie akcesoria, karmę i opiekę weterynaryjną, do czasu znalezienia domu stałego.

Kontakt w sprawie domu tymczasowego - tel. 601 450 452

• f
  •  j
  • nh