Wolontariusze zintegrowani i pełni nowego zapału do pomagania!

Aktualności » Wolontariusze zintegrowani i pełni nowego zapału do pomagania!

2020-09-17 18:43

W sobotę 12.09.2020 miało miejsce pierwsze od bardzo dawna kameralne spotkanie integracyjne zorganizowane dla wolontariuszy Fundacji "Lepszy Świat". W normalnych okolicznościach w podobnym terminie zorganizowalibyśmy kolejny, trzeci już Piknik Charytatywny "Miau&Hau" oraz jak co roku wzięlibyśmy udział w Festiwalu Organizacji Pozarządowych. Niestety od ponad pół roku wszyscy żyjemy w nieprzewidywalnym i nienormalnym świecie pandemii COVID19. Planowanie w tym czasie imprez, pikników i festiwali, zwłaszcza w tak dużej formie w jakiej miał odbyć nasz tradycyjny Piknik stało się niemożliwe. Dla naszych wspaniałych i niesamowitych wolontariuszy postanowiliśmy jednak przygotować kameralne, przyjacielskie spotkanie w luźnej atmosferze, w formie grilla. Każdy przygotował coś do przekąszenia, a Zarząd Fundacji zorganizował dla wolontariuszy wyjątkowo piękne miejsce spotkania w Ustroniu oraz transport z i do Cieszyna. Do degustacji dostaliśmy beczkę najsmaczniejszego z możliwych napojów chłodzących - cieszyńskiego Noszaka. Poniżej zamieszczamy kilka zdjęć z imprezy z nadzieją na kolejne.
Korzystając z okazji chcieliśmy złożyć serdeczne podziękowania firmom, które wsparły nas w organizacji spotkania:
- Za możliwość skorzystania z klimatycznej wiaty i ogromnego grilla podziękowania dla Dyrekcji Domu Wypoczynkowego "Nauczyciel" w Ustroniu- Jaszowcu: https://www.ustron-nauczyciel.pl/
- Za transport w obie strony naszych Wolontariuszy dla ustrońskiego Biura Turystyczno-Przewozowego "Gazela": http://www.gazela.com.pl/
- Za wprowadzenie elementu baśniowego do naszej fundacyjnej rzeczywistości cieszyńskiemu Browarowi Zamkowemu ;) https://www.browarcieszyn.pl/