Robiąc zakupy wesprzyj czworonogi za darmo!

SZUKAMY ŚWIADKÓW! Kulig w Wiśle Czarnem, sobota 17 lutego wieczorem!

Aktualności » SZUKAMY ŚWIADKÓW! Kulig w Wiśle Czarnem, sobota 17 lutego wieczorem!

2018-02-19 20:46

SZUKAMY ŚWIADKÓW! Kulig w Wiśle Czarnem, sobota 17 lutego wieczorem!

W sobotę wieczorem, w trakcie kuligu lub bezpośrednio po jego zakończeniu jeden z koni ciągnących wozy nie przeżył, nie dotarł już do domu, nie wytrzymał. Szukamy świadków, osób uczestniczących w kuligu, które mogłyby nam pomóc w wyjaśnieniu okoliczności tej nagłej śmierci. Każdy szczegół może nas przybliżyć do wyjaśnienia sprawy. Może ktoś zrobił zdjęcia, nagrał filmik, widział całe to zdarzenie. Szukamy informacji na temat stanu tego, i innych koni, w trakcie kuligu, ilości osób jadących na wozach, ilości godzin, w jakich konie te pracowały oraz jak były traktowane. Każdą osobę, która może pomóc w wyjaśnieniu sprawy prosimy o kontakt z fundacją pod numerem telefonu 782 717 771 lub mailowo: biuro@fundacjalepszyswiat.pl .

Proszę przekażciee też znajomym, głównie ze Śląska, bo przypuszczamy, że większość osób uczestniczących w tym tragicznym w skutkach kuligu to turyści ze Śląska.