Rodzeństwo

Podopieczni » Koty » Rodzeństwo

imię: Szefuńcio, Mokka i Wielkooka

płeć: kocurek i dwie kotki

wiek: około 4 miesiące

rasa: europejska

sierść: krótkowłose

umaszczenie: biało-bure z dodatkiem rudego

sterylizacja/kastracja: tak

szczepienia: tak

stan zdrowia: zdrowe

krótka historia: Kotki zostały zabrane z lasu w czasie ulewnych deszczy, gdzie ktoś musiał je  porzucić pozostawiając na pewną śmierć. W domu tymczasowym są  od 17 września i zrobiły w tym czasie wielkie postępy - od kotów wtulonych ze strachu w kąt klateczki  po biegające za piłeczką radosne kociaki.

opis charakteruSzefuńcio - najdzielniejszy z kotów, bronił rodzeństwa jeszcze w lesie, pierwszy podchodzi do każdej nowej rzeczy i ją sprawdza. Jest chyba najbardziej tulącym się i mruczącym kotem. Uwielbia być przytulany i sam się wtula w szyję. Mokka - odważna  i ciekawska dziewczynka. Jako jedyna z rodzeństwa ma śliczny czarny nosek. Mruczy i udeptuje miękki kocyk. Bardzo lubi pieszczoty. Wielkooka – długonoga, o wielkich miodowych oczach dziewczynka wymagająca  wiele spokoju i łagodności. Chyba najwięcej złego spotkało ją z ludzkiej ręki ponieważ  jeszcze teraz  przestraszona  zamiera w bezruchu. Przy głaskaniu otwiera się i włącza „mruczankę”.

idealny dom: wychodzący lub niewychodzący

dzieci: tak

koty: tak

psy: tak