Pomoc

Szanowni Państwo!

Licząc na Państwa przychylność oraz serce i sympatię dla zwierząt i środowiska zwracamy się z prośbą o pomoc i wsparcie działań naszej fundacji.

W domach tymczasowych i hotelikach dla zwierząt mamy kilkanaście psów i kotów, stale też dochodzą do nas nowe. Pomagamy im, leczymy, szukamy im domów. Nasze możliwości są jednak ograniczone, na to wszystko potrzebne są fundusze, a nie mamy ich wiele, przez co niestety nie wszystkim zwierzętom możemy pomóc. Współpracujemy także z cieszyńskim schroniskiem – prowadzimy w ramach wolontariatu stronę internetową, szukamy domów przebywającym w schronisku psom. Skupiamy się przede wszystkim na pomocy tym, które nie mają szans na adopcję bezpośrednią. To przeważnie psy starsze, kalekie, niezbyt ładne. W miarę możliwości zabieramy ze schroniska psy z okaleczoną psychiką, w depresji, zrezygnowane, oraz takie, które nie radzą sobie w stadzie.

W związku z naszą działalnością oraz ogromnymi potrzebami zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie finansowe lub rzeczowe. Można wspomóc nas poprzez wpłatę jednorazowej darowizny na cele statutowe fundacji, lub deklarując miesięczną, choćby niewielką, lecz regularną wpłatę darowizny lub przekazując nam 1% podatku.

Możecie też Państwo objąć adopcją wirtualną jednego z naszych podopiecznych, koszt takiej adopcji to jedynie 30 złotych miesięcznie, albo stworzyć u siebie nieodpłatny dom tymczasowy.

Chętnie przyjmiemy dary rzeczowe – potrzebna jest karma sucha oraz puszki dla psów i kotów, żwirek dla kotów, wszelkiego rodzaju akcesoria – kennel klatki, kontenerki, miski, kuwety, budki dla kotów, legowiska dla psów, smycze, obroże, preparaty na odpchlenie, odrobaczenie, i inne.

Dziękujemy za poświęcenie nam czasu i przeczytanie naszej prośby. Wierzymy, że nie pozostaną Państwo obojętni na krzywdę zwierząt.