Piękna książka edukacyjna dla dzieci i miłośników psów.

Aktualności » Piękna książka edukacyjna dla dzieci i miłośników psów.

2020-06-01 15:05

Z okazji dzisiejszego Dnia Dziecka, chcielibyśmy Wam zaprezentować niezwykłą książkę: "Hektor, Psia Opowieść" autorstwa Renaty Kamińskiej i zachęcić Was do skorzystania z uruchomionej przedsprzedaży na stronie: https://www.hectorandfriends.com/pl
To historia dla wszystkich miłośników psów, zarówno dzieci, jak i młodzieży i dorosłych, a zyski jej sprzedaży trafią prosto do fundacji wspierających naszych futrzanych przyjaciół i dzieci, więc Wasz ,,grosz” trafi na szczytny cel.

Renata Kamińska uważa, że psy, podobnie jak ludzie, mają osobowości i uczucia, potrzebują naszej miłości i wsparcia. Wyrażają swoje emocje oczami, szczekaniem i machaniem ogonem. A gdyby tak mogły rozmawiać? Nie bez powodu są powszechnie nazywane „najlepszymi przyjaciółmi człowieka”. Istnieje wiele przykładów pokazujących niesamowite przyjaźnie między człowiekiem a psem. Zastanawiamy się zapewne, jak wygląda świat i nasze życie z perspektywy psa. Czy jest naprawdę czarno-białe? Czy ich postrzeganie jest tak różne od naszego? Czy mierzą się z takimi samymi problemami i trudnościami jak my? Czy naprawdę mogą cierpieć i doświadczać tych samych uczuć?

Autorka napisała książkę, aby uwypuklić te ważne kwestie. Ta powieść to niesamowita historia psa o imieniu Hektor, który, jak każdy z nas, przybywa na świat i pragnie znaleźć szczęście. Jest niesamowitym przykładem tego, jak psy postrzegają nasze wnętrze. To opowieść o dorastaniu, prawdziwej miłości, przyjaźni, poszukiwaniu prawdziwego domu i bezpieczeństwa na wielu etapach życia, a wszystko to na tle II wojny światowej. Historia, która dowodzi, że nadzieja nigdy nie umiera, a na każdego czeka szczęście. Pokazuje, które wartości powinny być istotne w naszym życiu – z wyjątkowej perspektywy naszych ukochanych zwierząt. Może nie jesteśmy tak różni, jak myśleliśmy?