Pan Puma

wiek: 1 rok

rasa: europejska

sierść: krótka

umaszczenie: czarne z brązowym odcieniem

sterylizacja: tak

szczepienia: jeszcze nie

stan zdrowia: bardzo dobry

krótka historia: kotek poniewierał się po Cieszyńskim parkingu, płacząc i szukając jedzenia w pobliskim śmietniku. Nie bardzo radził sobie na wolności. Człowiek o dobrym sercu, widząc go kolejny raz przerażonego, miauczącego, głodnego, nie mogąc go zatrzymać, zgłosił to biedne przerażone nieszczęście do wolontariuszki.

opis charakteru: największy przymilak wszechczasów, uwielbia głaskanie, przytulanie, godzinami można by go kochac i kochać....zero agresji, sama radość z bycia z człowiekiem. Kotów trochę się boi, ale ciekawie zaczyna już nasze tymczasy zaczepiać. Uwielbia się bawić, kiedy jest sam nie niszczy nic, śpi ładnie, drzemie na oknie. Jest ciekawy wszystkiego. Potrafi upolować kotlet ze stołu, zna domowe życie, dźwięk otwieranej lodówki, lubi mięsko, ale nie grymasi. Pięknie korzysta z kuwety.

idealny dom: niewychodzący, bardzo dobrze się czuje w domu, ale po jakimś czasie można by go zacząć przyzwyczajać do wychodzenia na zewnątrz.

dzieci: tak

koty: tak

psy: tak

inne:

aktualne miejsce pobytu: dom tymczasowy w Cieszynie

kontakt z wolontariuszem: Karina, tel. 662 151 885