Budki dla kotów wolno żyjących, akcja Przedszkola nr 20 w Cieszynie!

Aktualności » Budki dla kotów wolno żyjących, akcja Przedszkola nr 20 w Cieszynie!

2018-01-28 15:45

Przedszkole nr 20 w Cieszynie wraz z rodzicami dzieci uczęszczających do przedszkola zorganizowało akcję budowy domków dla kotów! Dostaliśmy od przedszkola 12 domków, w których zamieszkają koty wolno żyjące, które nie mają się gdzie schronić przed zimnem, śniegiem i deszczem. Serdecznie dziękujemy za wspaniała akcję, zaangażowanie, wsparcie i pomoc dla kotów:-) Osoby, które pomagają kotom, i potrzebują dla nich schronienia, prosimy o kontakt!

Przeczytajcie co pisze przedszkole o zorganizowanej akcji:

„Od przedszkolaka dla bezdomnego kociaka”

Przedszkole nr 20 w Cieszynie

Jesteśmy przedszkolem publicznym działającym w Cieszynie. Od kliku lat, we współpracy z rodzicami, organizujemy akcję „Małe co nieco dla czworonoga”, która ma na celu wspieranie cieszyńskiego Schroniska dla Zwierząt „Azyl” oraz Fundacji „Lepszy Świat”.

W tym roku przedszkolnym pojawiła się myśl zorganizowania nowego projektu pod nazwą: „Od przedszkolaka dla bezdomnego kociaka”. Akcję organizujemy w porozumieniu z Fundacją „Lepszy Świat”, która jest otwarta na realizację projektu.

Do przedsięwzięcia zachęciliśmy rodziców, którzy wspierają nas w realizacji pomysłu – wykonaniu kocich budek. Jest to projekt edukacyjny mający na celu budowanie otwartej postawy wobec świata zwierząt oraz rozwijanie wrażliwości na ich potrzeby. Celem projektu jest również integracja rodziny poprzez wspólne działanie oraz twórcze i pożyteczne spędzenie czasu wolnego.

Akcja trwa, a my jesteśmy podbudowani działaniem rodziców, którzy zechcieli się zaangażować, dając tym samym cudowny przykład swoim pociechom poprzez otwartą i empatyczną postawę wobec świata przyrody.

Na chwilę obecną mamy 12 zimowych kocich domków. Wielki ukłon w stronę rodziców – DZIĘKUJEMY!