17 lutego obchodzimy Dzień Kota:-)

Aktualności » 17 lutego obchodzimy Dzień Kota:-)

2018-01-29 11:31

Nasi drodzy Przyjaciele kotów

Jak co roku 17 lutego obchodzimy Światowy Dzień Kota. W związku z tym zachęcamy Was do przeprowadzania z powodu tego święta różnego rodzaju akcji edukacyjnych i imprez dotyczących bezdomnych zwierząt, w szczególności kotów. Wierzymy, że uczenie dzieci od najmłodszych lat empatii, wrażliwości  i  potrzeby  pomagania  słabszym,  szczególnie  bezbronnym  zwierzętom  pozwoli  Nam wspólnie wychować pokolenie wrażliwych na krzywdę i odpowiedzialnych ludzi.

Zachęcamy  gorąco  do  organizowania  w  tym  dniu  zbiórek  darów  rzeczowych (karmy/zabawki/kocyki/miski/żwirek) oraz datków dla kotów będących pod opieką Naszej Fundacji. Koty te na co dzień przebywają w naszym kocim przytulisku w Cieszynie. Powstało ono z inicjatywy wolontariuszy działających w Fundacji Lepszy Świat i naszej wspaniałej weterynarz, znajduje się na terenie posesji udostępnionej nam nieodpłatnie, ale wszelkie koszty utrzymania tj. woda, prąd, ogrzewanie, karmy, żwirki, drapaki, kuwety, miseczki, zabawki kupowane są dzięki ludziom dobrej woli i darczyńcom. Wierzymy, że również Państwo włączą się poprzez obchody Światowego Dnia Kota 2018 w pomoc potrzebującym kotom.